De make-over van Rosanne

Fotoshoot en make-over van ROSANNE

Dat ik ervan houd mensen prachtig en glamourous op de foto te zetten is ondertussen wel bekend. Toch ben ik elke keer na een fotoshoot weer aangenaam verrast over het resultaat van de foto’s na een make-over. Zo ook bij Rosanne.

 

Voorbereiding

Bij een make-over is er een HMUA (hair and make-up artist) aanwezig dus vragen we het model van de dag, dat kan iedereen zijn, “puur natuur” te komen. Nadat we even wat met z’n drietjes hebben gedronken maken we een plan. Welke make-up-, haar- en kledingstijlen gaan we doen en in welke volgorde. Terwijl de HMUA “het model” in de watten legt ga ik op zoek naar goede achtergronden en zet alvast het licht en evt. props klaar voor de eerste setting.

Goed aansturen is ontspanning

Als we alle drie klaar zijn begint de fotoshoot. Door goede korte aanwijzingen lijdt ik ons model door de eerste setting. Het leuke is dat na een paar frames de modellen beginnen te ontspannen.

Starten met harder licht

Ook bij Rosanne hebben we de volgorde aangehouden. Omdat Rosanne relatief jong is (21 geloof ik) heb ik er voor gekozen om de eerste setting wat meer naturel te maken en het licht juist stoerder. Met wat harder licht dan wat ik meestal doe.

Speels

Dit keer bleef de MUA bij de gehele fotoshoot. En werd de make-up aangepast, wat sterker. De kleding werd aangepast. Wat speelser, net als de poses.

 

Verandering

Ook voor de laatste ronde paste de MUA de make-up aan. Heel glamourous en wat heftiger dan wat Rosanne gewend was. Prachtig te zien wat er met Rosanne gebeurde tijdens de gehele fotoshoot. Ze werd een zeer zelfverzekerde vrouw en  heel bewust van wat ze deed. Een echte  diva. Schitterend.

 

Google+FacebookTwitterPinterest