Newborn

New Born fotoshoot

 

Hoe gaat het in z’n werk?

Een pasgeboren baby verandert snel. Waardoor het beeld van je new born snel vervaagd. En weet je na een paar maanden niet meer hoe jullie kindje er in de eerste weken na de geboorte uitzag.

Hoe leuk is het om na een tijdje de foto’s terug te kijken in een speciaal album. Of te genieten van een foto van de kleine beauty aan de muur  in de kamer of de slaapkamer. En hoe blij kun je trotse opa’s en oma maken met een prachtige afdruk van hun kleinkind of achterkleinkind.

 

Plannen en boeken

Een new born fotoshoot kan al geboekt worden tijdens de zwangerschap. Ik houd dan ruimte in mijn agenda voor jullie vrij voor de opnames en bewerkingen.

Als jullie kindje is geboren laat je dat z.s.m. aan me weten en maken we de afspraak  definitief. Meestal is dat de afspraak die we al eerder hebben gemaakt. De foto opnames worden gemaakt binnen 14 dagen na de geboorte van de baby.

 

Haal het maximale uit de fotoshoot van jullie pasgeboren kindje

Stijl

Heb je voorkeur voor een bepaalde soort of stijl foto’s. Vertel het me bij aanvang van de shoot dan kunnen we ons daar op richten. Uiteraard kun je van tevoren thuis al kijken op www.vreugd.info of op www.facebook.com/VreugdFotografie.

Is er geen voorkeur? Geen probleem, dan laat ik me leiden door de inspiratie die ik van jullie krijg.

 

Meenemen

Voeding, Luiers, Speeltje of pluchen beest, Speentje

Extra kleding voor de baby

Reserve kleding voor je/jullie zelf

 

Kleding

Het liefst fotografeer ik baby’s (bijna) bloot. Waarom? Die typische babydingetjes zoals de leuke plooitjes bij hun halsje, de armpjes en de beentjes, komen beter uit.

Kleding kruipt ook vaak omhoog. Waar door het nekje van de baby korter lijkt en het er een beetje opgepropt uitziet.

 

Willen jullie graag dat jullie kindje met kleertjes op de foto gaat? Neem dan geen dikke kleding. Maar het liefst soepel vallende kleertjes. En zonder opvallende print. Dat leidt af van het meest belangrijke op de foto: jullie baby.

 

Vaak worden ook de ouders bij een deel van de opnames ook op de foto gezet.

Vandaar ook wat tips voor de ouders. Zorg dat de kledingstukken, schoenen, sieraden bij elkaar passen. Neem ook kledingstukken zonder lange mouwen. Kies voor aansluitende kleding. Bij voorkeur geen wijde kleding.

Bij meerdere personen op 1 foto is het heel belangrijk dat de kleuren harmoniëren

Misschien ten overvloede: Op een foto zie je alles, een pluisje, een vlekje, rafels en plooien. En kunnen in de foto gaan overheersen

Bij twijfel: neem extra kleding mee.

In de studio is het warm. Houd daar rekening mee bij je eigen kledingkeuze.

Verzorgde nagels en kapsels maken het geheel af net als een make-up voor de moeder.

 

De opnames

De totale duur ligt tussen de 2 en 3 uur. Zodat er ook tijd is om te voeden en te verschonen.

Met de diverse accessoires en doeken zullen er foto’s in verschillende settingen worden gemaakt.

 

Na de fotoshoot

Selectie

In de week na de fotoshoot ga ik aan de slag met de foto’s. Selecteren, op maat maken, retoucheren en evt. bewerken.

 

Viewing

Na de opnames maken we voor ongeveer een week na de opnames een afspraak om de fotoselectie te bekijken. En kan er een keus gemaakt voor een Wall Art, album etc.

 

WallArt

Een Wall Art is een speciaal bewerkte foto die groot wordt afgedrukt. Dat kan op verschillende materialen. Zoals geborsteld staal, hout, canvas etc.