Trouwdag met een speciale bruidstaart

Om 10.40 uur parkeer ik bij de locatie. Pak mijn fototas en loop richting het slot. Waar de bruid al enthousiast naar me zwaait vanuit het koekoekje.

Samen met haar vader loop ik snel een rondje door de, voor mij een nog onbekende, trouwlocatie. Slot Doddendaal blijkt een leuk wit gebouw omringt met een gracht en met knusse ruimtes. Ik zie al allerlei foto mogelijkheden voor me.

 

Even later meld ik me bij de bruid. Heel relaxed zit ze samen met haar moeder op een hotelkamer.

Ik pak mijn spullen uit en start ik met het fotograferen van details. Jurk, sluier, schoenen, ringen etc. Schoonzus Daphne helpt Larissa met het aanbrengen van de make-up en moeder met het aankleden. De bruid heeft gekozen voor een prachtige trouwjurk van kant en een schitterende bijpassende sluier. Ik houd van sluiers. Als ik het goed heb was de eerste jurk die ze bij Koonings in Deurne paste meteen je juiste.

Snel de camera’s oppakken, door de gangen en de trappen van het romantische slot naar beneden. Via de buitenplaats (hoe noem je zoiets bij een slot?) naar een bijgebouw waar de “bijna echtgenoot” met hulp van zijn moeder in zijn chique kloffie wordt gehesen. Boven aangekomen merk ik dat ook hier is de sfeer heel ontspannen is. Als de knoopjes van het overhemd zijn dichtgedaan, de manchetten knopen zijn aangebracht zijn de schoenen aan de beurt. Maar dat is nog even een dingetje. En moet de moeder van de bruidegom toch echt even aan de slag. Iets met schoenveters die niet goed zaten of zo.

Om 12 uur ziet het bruispaar elkaar voor het eerst die dag. Buiten, op de buitenplaats, voor de trap. Zichtbaar onder de indruk van elkaar en elkaars mooie outfits geeft de bruidegom een prachtig boeket met bloemen in een warme kleur rood.

Ondanks dat het herfst is is het droog en gaan we aansluitend de fotoshoot buiten doen.Tijdens het rondje om het pand komen we prachtige plekjes tegen. Mooie bomen, water, oude muren, een poort en een boomgaard. En heeft de wind een eigen willetje. Door een grote windvlaag waait de sluier helemaal over het hoofd van de bruid. Gelukkig is de prins er om haar te “redden”.

Na het nuttigen van een broodje komt het ceremoniemoment al dichtbij. De gasten arriveren en nemen plaats in “het arsenaal”. Een hoge zaal met een prachtig plafond.

Onder een luid applaus komt het bruidspaar binnen, voorafgegaan door de twee rozenblaadjes strooiende, bruidsmeisjes.

Het officiële deel wordt door de BABS (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand) mooi gebracht. Omlijst door warme en hartelijke woorden die helemaal passen bij het bruidspaar. Na “de kus”, het geven van de ringen en het tekenen van de actes gaan we naar buiten voor de felicitaties en de familieportretten.

En dan is het tijd voor taart en bubbels. Het sprankelende drankje wordt uitgedeeld en er wordt getoost op het bruidspaar. De taart staat al klaar op een tafel en die ziet er niet standaard uit. De smaak is ook heel bijzonder. Menno en Larissa hebben aangegeven dat zij graag en taart “van het seizoen” willen. En dat is het geworden: Stoofpeertjestaart. Na het aansnijden mag ik ook een stukje proeven. Mmm Heerlijk.

Dat er lekker gegeten kan worden bij slot Doddendaal (brasserie Baronne, waar je ook kunt eten zonder dat je er een feestje hebt) wordt me duidelijk bij het diner. De gasten zitten te genieten van al het lekkers. En ook ik vindt het eten (ik heb een crewmaaltijd met dezelfde gerechten ) verrukkelijk.

Ik blijf nog tot na de openingsdans. Dan pak mijn spullen in en loop naar mijn auto. Als ik achterom kijk zie de gasten lekker feesten. Worden vast gezellige uurtjes.

 

 

 

Google+FacebookTwitterPinterest